Ana`s Style Fashion Lifestyle Travel

Astazi pe repede inainte

Zilele trecute ma uitasem la un documentar legat de psihologia din spatele Tinder-ului si a tuturor acestor site-uri de dating- acestea sunt comparate cu niste jocuri de noroc, cu fel de fel de recompense. E ca un fel de mini- adrenalina pentru tine si pentru ecranul tau- o ia razna atunci cand gaseste “Un Match” nu-i asa? (Vi-l recomand cu drag Swiped: Hooking Up in the Digital Age )

Am stat si m-am gandit la aceasta dependenta a noastra de fast dating si fast-everything.

Acum ceva ani cand Tinder-ul devenise cunoscut si in Romania (in SUA aparuse in 2012) am refuzat sa stiu despre ce este vorba- pur si simplu nu imi place sa urmaresc trend-uri. Doar daca ma indentific cu acel lucru il fac- fie ca e vorba de haine/make up sau in acest caz- Tinder. La insistentele unei prietenei (pentru ca hei- asa incepe povestea multora dintre noi cu Tinder-ul, nu-i asa?!) am decis sa il instalez si sa vad despre ce e vorba. Asta se intampla prin toamna anului 2016.

Ce mai conteaza, ca majoriatea dintre cei cu care am iesit la intalnire, erau niste dubiosi ?! 😁 De aceea trebuie pastrate anuminte reguli- locul sa fie public, sa nu il adaugi pe FACEBOOK INAINTE de acel date, ca mna, se poate indragosti de tine din poze iar cand ajunge la date sa vada o Muma a Padurii sau vreun balaur 😁

Sunt 2 tipuri de oameni pe Tinder (in Romania cel putin, ca din ce am vazut in documentar, in America e putin diferit)

1. Cei care il au, ca sa nu zica, ca NU il au- DAR EI NICIODATA NU AU IESIT LA UN DATE

2. Cei care il au si chiar ies la date-uri- that`s me. Call me crazy, da mi se pare amuzant sa faci asta- iti ofera o anumita incredere si cumva iti aduci aminte de vremurile mai simple atunci cand chiar intalnirile se petreceau face to face nu prin vreo realitate virtuala. De la intalniri la patinoar, la date-uri la care in mijlocul lor am plecat sau au plecat ei :D, pana la date-uri cu baieti normali la cap, cu care chiar am avut ce discuta.

Mai stiti acel moment de acum vreo 10 ani, atunci cand iti placea de cineva luai telefonul, sunai si pur si simplu vorbeai cu persoana in cauza? Ei uite ca in zilele noastre, cine face asta este un ciudat/a {hint me}.

Sue me, dar prefer de o mie de ori sa sun decat sa dau acele mesaje infinite care pot fi intepretate gresit.

Oamenilor si in special baietilor, li pare ciudat sa iti ceara numarul de telefon (happened to me too) pentru ca altfel de ce ar mai exista FB sau IG? Asa ajunge sa cunosca o gramada de chestii despre tine- cine iti sunt prietenii, ce iti place sa mananci, unde mergi in vacante & so on. And the mistery is solved- vorba aceea. Stie asa multe dintr-o data ca ajunge sa se plictiseasca foarte repede siii..ati ghicit- move on to the next.

Cred de asta avem nevoie din cand in cand de acest detox de social media- pe care mai devreme sau mai tarziu ajungem sa il incercam cu totii.

 

Sa nu mai fim la curent cu ce fac altii ci sa ne traim propria noastra viata.

Rubrica stiati ca: “Ana atunci cand merge pe plaiurile natale, in Rep. Moldova, se uita la telefon maxim de 2-3 ori pe zi”?

Am sa inchei acest articol cu o replica din film care mi-a placut: Mama uneia dintre fete le povestea ca fructul cel din varful copacului e cel mai ravnit si catre acela trebuie sa tinzi. Niciodata sa nu te multumesti cu fructele care sunt deja pe jos. Plus ca pentru a ajunge la cel de sus, trebuie sa muncesti putin- însă plăcerea de-al mânca va fi una mare.

See you on Tinder (or not- ca mi-am sters contul acum ceva timp muhaha)

(Poate o sa il reactivez, atunci cand o sa simt nevoia sa fac vreun experiment social)

Xoxo

Ana

 

 

Locatie: Gradina Botanica din Cluj

Fusta: Asos

 

1 thought on “Astazi pe repede inainte”

Leave a Reply