Ana`s Style Fashion Travel

Maraton de Cluj

Am avut mereu senzatia ca, Clujul e la un capat de tara. Bine teoretic asa si este (daca) mergi 12 ore cu trenul. Mare minune inventata de om- avionul.

Am zburat la dus cu BlueAir si la intors cu  Tarom (un avion super mic).

Dadusem de o promotie online (cineva ar spune: tipic Ana) si am decis ca mai mult de 1 zi nu voi sta, voi face un maraton prin oras.

Cluj

Aeroportul din Cluj e cel mai mic dintre cele vazute de mine pana acum.

Cluj
Cluj
Cluj

Cand am poposit pe meleaguri ardelenesti hai sa caut si eu, ca tot omul, acest drog minunat CAFEAUA si cum tot ce stiam ca e international e zarit mult mai repede, oriunde. Vorbesc binenteles de McDonalds sau KFC.
In drumul meu am dat de niste clujeni, care mi-au recomandat acest bisto, Olivo, care are 4,5 pe tripadvisor.

https://www.facebook.com/OlivoCaffe/

Am luat un mic dejun absolut delicios: clatite americare cu spanac, branza de capra si rosii chery, care arata cam asa.

Olivo Cafe Cluj

Nu pare greu de facut, cu siguranta voi incerca si eu sa le fac, acum sa vad daca imi ies la fel 😀

Maratonul meu de Cluj a constat in atractii turistice de neratat ca: Parcul Central, Dealul Cetatuia, care are o cafenea de unde ai o vedere panoramica a Clujului (mai tineti minte pasiunea mea de a vedea orasele de la inaltime aici).
Am vizitat si Cimitirul Central care are peste 400 de ani. Printre cei inmormantati acolo se numara familii nobiliare, savanti, medici, arhitecti profesori si academicieni, muzicieni sau artisti si astfel, acest loc de veci a ajuns sa fie supranumit si „Panteonul Transilvaniei”.

Cluj

Si pentru ca jumatate din Cluj consta din universitati si facultati (am avut noroc ca dupa UNTOLD era cam gol orasul) si pentru ca am o pasiune pentru alte meserii decat a mea, am aflat lucruri destul de interesante despre sistemul medical din Cluj, care a ramas inca bazat pe sistemul austriac.
Una dintre diferente este ca la ei nu exista un spital cu toate specialitatile, exista o cladire/spital/clinica cu doar 1 specialitate, sa zicem ORL sau chirurgie. Asadar, sunt zeci de caldiri mai micute, asemanatoare unor case, care sunt de fapt spitale/clinici.

Au si niste denumiri interesante adaptate pentru lungimea cladirii.

Cluj

Unele cladiri sunt amplasate pe fostul Dendrariu din Cluj si exista o invazie de ciori in fiecare toamna unde o pălărie este absolut necesar daca nu vrei sa iti fie vopsite hainele in alte culori 😀

M-am simtit ca si in Viena datorita cladirilor, dar si ca in Republica Moldova, unde se vorbeste la fel de mult o a doua limba, maghiara in cazul de fata.

Maghiarii au propriul lor teatru care se intituleaza generic “Teatrul Maghiar de Stat”

Cluj

Au foarte multe biserici si chiar exista scoli cu biserica alaturata unde inainte de ore, elevii merg pe la o rugaciune, doua ca sa mearga ziua mai bine.

Am incheiat seara cu un gulas delicios pe care l-am luat la Abbey Road Pub

Se pare ca ma voi intoarce la Cluj pentru ca am auzit ca e petrecere cu spuma la mijloc de mai, de Zilele Piezișei.

Cluj Cluj

Aceasta rochie o am (evident) de la H&M si pantofii Irka Shoes

Mno, ne vedem la anu`, Cluj!

Semnat, Ana

2 thoughts on “Maraton de Cluj”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.