Ana`s Style Fashion Travel

Muzeul Astra din Sibiu de ce merita vizitat

La Sibiu am ajuns doar o singura data in trecere acum cativa ani, insa tare as fi vrut sa descopar acest oras plin de istorie. Am avut aceasta ocazie weekend-ul trecut. Muzeul ASTRA a sarbatorit Centenarul României printr-o serie de reconstituiri istorice, ateliere culinare și meșteșuguri sub tema Țăranul român de la Război la Unire. E cel mai mare muzeu din Estul Europei, intins pe 96h si puteti vizita case care sunt construite dupa schitele de acum zeci de ani, cu detalii specifice. Puteti vedea si 2 case care sunt ilustrate pe 2 dintre bancnotele din Romania- cea de 10 si pe cea de 200.

Weekend-ul trecut ne-am adus aminte de tăranul român care este personajul principal al evenimentelor care au generat actul Unirii de la 1918. Oltean, ardelean, moldovean, dobrogean, moț, muntean sau indiferent de zona de proveniență, țăranul român a luptat și, în repetate rânduri, și-a dat viața pentru idealul de care noi ne bucurăm în prezent: libertatea

Cu aceasta ocazie s-au recreat scene incepand de la chemarea flacailor la oaste fix din casele lor, sotiile asteptandu-si sotii sa se intoarca de la razboi pana la lupte si viata de pe front. Am incercat si mancarea soldatilor, a caror retete s-au gasit in arhivele bibliotecii.

Va las mai jos niste poze care redau mult mai bine decat mine in cuvinte, acest sentiment:

 

Iar eu mi-am dezvoltat incet incet si skill-urile de fotograf 🙂

La sfarsit am contribuit la cel mai mare tricolor care la 1 decembrie o sa fie distribuit tuturor oamenilor pentur a celebra Marea Unire.

Rochie vintage de la Vintage Atelier

Unele poze facute cu ajutorul lui Alex, care a fost un life saver in aceasta calatorie

Multumiri speciale se duc catre lui Razvan si Andra Pascu 🙂

PS: toti acesti tineri, inclusiv si acele fete sunt studenti in cadrul Academiei Militare, asadar le-a fost destul de usor sa isi joace rolul 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.