Ana`s Style Events Fashion Lifestyle

Ne hodinim si noi astazi, tovarase?!

Sunt ani cand avem norocul, noi si toata populatia care sarbatoreste aceasta zi, 1 Mai- Ziua Muncii, sa pice in timpul saptamanii, atunci ne luam cateva zile la rand, ca sa:


1. Sa mergem in Vama Veche sa petrecem pana in zori si sa vedem apusul
2. Sa mancam mici cu bere, oriunde ne-am afla
3. Sa petrecem la iarba verde cu cei apropiati (cu un mic/gratarel si o bere langa)
 
Totusi cum am ajuns sa sarbatorim atatea natiuni, aceasta zi- Ziua Muncii?!
 
In Chigaco, pe 1 mai 1886, 35.000 de muncitori au parasit locurile de munca, impreuna cu alti zeci de mii in urmatoarele doua zile, conducand o miscare nationala militand pentru ziua de munca de 8 ore.
 
Trei ani mai tarziu, Franta a decis să stabilească o “Zi internationala a muncitorilor” cu acelasi scop, dar nu a devenit oficial o zi plătită, decat abia in 1941 sub regimul Vichy.
 
In Franta acesta zi de mai numeste Fête du Muguet (Sarbatoarea Lacramioarelor), se dau in dar, ati ghicit, buchetele de lacramioare, pentru a sarbatori prosperitatea si fericirea.
 
In Moldova se sarbatoreste, insa poate un pic mai nationalist, cu proteste impotriva cuiva (a regimului de oricare fel sau impotriva a ceva). Ne asemanam cumva aici cu francezii, care sunt cunoscuti pentru grevele lor organizate de 1 Mai.
 
Insa in vremurile comuniste legea era lege: mai intai mergeai frumos la manifestatii, iti aratai adeziunea “pasionala” fata de un regim comunist, cu versurile pregatite si repetate si de abia atunci iti puteai hodini oasele la mare, pentru cei mai portofelul plin, iar pentru ceilalti existau strandurile din oras si parcurile unde sfaraiau micii pe gratare.
 
Eu nu am fost niciodata la mare de 1 Mai (mult prea frig). Marea am asociat-o intotdeauna cu soare si cu caldura.
Am decis sa o iau la pas prin Bucuresti si surprinzator, am vazut multa lume dornica, la fel ca in fiecare zi, sa iasa sa se distreze.
 
Ce-i drept, strazile nu mai erau asa aglomerate cu masini..
 
Abia atunci poti sa iti dai seama ca e sarbatoare, cand mai toata lumea e plecata si tu stai sa te bucuri de un Bucuresti linistit.

Ne hodinim si noi astazi, tovarase?!

Ne hodinim si noi astazi, tovarase?!

Ne hodinim si noi astazi, tovarase?!

Ne hodinim si noi astazi, tovarase?!

Ne hodinim si noi astazi, tovarase?!

 
Port
Pantaloni si geanta: vintage
Sacou si pantofi: h&m

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.