Ana`s Style Fashion Lifestyle

Necazurile unui popor

Feminine Elegance

Feminine Elegance

Feminine Elegance

Feminine Elegance

Feminine Elegance

Modalitatea prin care un popor este identificat de catre altii, include si mentalitatea pe care o au, traditiile, manierele de a comunica si de a socializa, insa la fel de bine prin cat de mult respect au ei pentru acele personalitati, care au facut ca acel popor sa fie ridicat in slavi, admirat si vorbit.

Pentru cei care nu cunosc, o stire foarte dezamagintoare a aparut recent: o fetita de 12 ani a vandalizat sculptura Coloana Infinitului a lui Brancusi de la Targu Jiu. Mai mult decat atat, parintii au fost foarte indignati la platirea amenzii. Acum, probabil, autoritatile vor ingradi accesul la aceste sculpturi, pentru a evita pe viitor vandalizarea lor.

Asta dupa ce aceste sculpturi au fost puse acolo pentru a le admira si pentru a ne mandri cu ele si cu Brancusi, o personalitate care a fost mult mai recunoscut in Paris, decat in propria lui tara.

Sculpturile lui sunt imprastiate prin toata lumea, multe dintre ele fiind in colectii private.

Ansamblul sculptural “Calea Eroilor” de la Târgu Jiu este una dintre cele mai cunoscute opere ale lui Constantin Brâncuși din România. Este un omagiu adus eroilor căzuți în timpul Primului Război Mondial iar cele patru componente sculpturale — Masa tăcerii, Aleea scaunelor, Poarta sărutului și Coloana fără sfârșit — sunt dispuse pe aceeași axă, orientată de la apus spre răsărit. Ansamblul a fost inaugurat în anul 1938. (Sursa: https://www.brancusiealmeu.ro/)

Pentru a nu fi din nou intr-o colectie privata si pentru a putea fi expusa si admirata de catre publicul larg, guvernul a investit o gramada de bani intr-o campanie, foarte bine gandita iar actori, oameni cu influenta s-au alaturat campaniei, “Cumintenia Pamantului- Brancusi e al meu” . Astfel, s-au strans 1 milion de euro de la donatori iar restul de bani, au fost din donatiile oamenilor de rand, ale companiilor private si publice, pentru a putea cumpara si reintoarce o sculptura nationala.

Aceste poze nu au fost facute intamplator, aceasta este o strada destul de ascunsa, insa care are o istorie aparte pentru Bucuresti. Este unul dintre locurile ce reprezinta Bucurestiul, insa de care putina lume stie

Asa cum Rio de Janeiro isi are strada din trepte Escadaria Selarón, in San Francisco exista 16th Avenue Tiled Steps, asa si Bucurestiul isi are propria strada facuta din trepte: strada Xenofon.

A fost pictata de 2 ori iar ultima data, in 2015, a imbracat straie de rau montan.

Str.-Xenofon-by-Initiative-I

Am mai bifat o atractie a Bucurestiului, in cei 11 ani petrecuti aici.

Frumos, mai trec pe aici, poate o vad cu un nou  look, sa fie si ea in tenditele de primavara- vara 2017, sau cel putin sa fie inclusa la cele mai bine imbracate…strazi 😀
Port:
Blugi Levis
Pantofi : h&m
Jacheta si camasa vintage
Inel luat de la un targ vintage

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.