Ana`s Style Fashion Lifestyle

Schonbrunn nu esti de nasul meu

 Ma stiti atemporala, nu-i asa? In toate postarile mele de pana acum, am aratat asta, subtil si nu prea. Chiar daca iubeeesc moda anilor `50 si efectiv ma vad dormind si locuind in Palatul Versailles sau in Schonbrunn de care am ramas indragostita de cand l-am vizitat, nu as putea avea aceeasi mobila, in stilul anilor 1900, in propria mea casa.

I. Ar trebui sa fiu cel putin o mini- multi milionara pentru a-mi lua cel putin o replica a domnului Schonbrunn

II. Va dati seama cata munca ar fi numai pentru stergerea prafului? 😀

Sunt adepta stilului practic- in absolut orice. Oricate poze de design interior sau rochii as vedea pe pinterest, raman la stadiul de frumos.

Acum locuiesc intr-o garsoniera si cine a locuit vreodata in asa ceva- stie cum e sa te descurci intr-o camera in care si mananci si dormi. Adica iti duci viata cotidiana in UNUL SI ACELASI LOC.

Stiu foarte bine cum va arata viitoare casa- in minte, nu am nevoie de board-uri si pin-uri. Ele pot contribui in largirea imaginatiei si a creativitatii, asa e.

Schonbrunn nu esti de nasul meu
Dream home

Sunt sigura ca va fi un stil practic- nu unul cu pereti neterminati (gri cimentati) ca asa cica e ultima tendinta- acest stil il asociez cu hotelurile si cine ar vrea ca a sa casa, sa fie asemenea unui hotel? (poate cineva care are cateva si isi poate alege stilul in functie de dipozitie). Mobila, luminile- totul va gravita in jurul stilul practic. Nu va fi plina cu lucruri inutile- cu piese de mobilier inutile care sa incarce vizual. Aici intra si bibelourile. Nu le-am suportat niciodata, chiar daca in trecut, asa cum probabil stiti si voi, era la moda sa oferi cu vreo ocazie speciala bibelouri. Whyyy?

Am insa o mica slabiciune de care putini stiu- ador mobila retro, care se intampla a fi una destul de practica. Recunosc, moda vestimetara a anilor `60 nu prea e pe sufleul meu- e prea bohema pentru mine, talia femeilor nu este prea bine definita, iar acei pantaloni evazati purtati si de barbati si de femei laolalta, whaaT?

Exista mici diferente intre stilurile vintage si retro- vintage e moda si specifica stilul anilor `20- `50 iar retro este cumva o imitatie moderna si s-ar referi mai mult stilului dupa anii 60. Insa nu as vrea CA, Casa mea sa arate ca in Mad Man, totusi. (Daca nu ati vazut serialul Mad Men, e perfect pentru inspiratie retro)

Insa anumite elemente vor exista. Imi si imaginez canapeaua mea mov sau fotoliu de un roz prafuit. Si pentru ca aceste piese vor trebui sa reziste macar vreo 15-20 de ani, trebuiesc luate “cu cap”- adica sa fie bune si pentru batranetile grele- cu spatar inalt si de care sa nu ma lovesc eu si viitorul mosnegut. 😉

Schonbrunn nu esti de nasul meu

Moda exista si inainte, nu a invententat nimeni roata- acum este doar adaptata pentru timpurile noastre. Si chiar daca IKEA e sfanta pentru mine, toate casele ajung sa semene intre ele. Asa ca sunt necesare niste piese de mobilier mai speciale.

Am descoperit de curand un magazin care ofera astfel de  experienta, in showroom dar si in magazinul lor online- motorului de căutare pentru mobilă și decorațiuni www.FAVI.ro, care inglobeaza multe magazine cu piese de mobilier frumos și încearcă să inspire vizitatorii în decorarea unei locuințe frumoase. Ce imi place foarte mult e ca poti alege mobila dupa stiluri diferite de la retro, vintage sau provensal, country, rustic pana la scandinav, minimalist sau industrial. Mobila de acolo e pentru toate bugetele. Cumva toata mobila frumoasa adunata in acelasi loc.

Voi v-ati comandat mobila de pe site-uri de genul sau sunteti fan-for-life IKEA? 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.