Turist de Moldova: Bardar, Zoo și Nuferi instagramabili
Ana`s Style Fashion Travel

Turist de Moldova: Bardar, Zoo și Nuferi instagramabili

Se cerea o mini escapadă. Fără doar și poate. Una micuță, drăguță și care să mă umple de voie bună pentru următoarele zile. Am decis sa fie nu foarte departe de Chișinău, s-au nimerit a fi și 2 locații apropiate una de alta: Zoo Bardar și Nuferi Bardar.

Cum în acest an, gândul de concediu nu mai este la fel, eu la fel ca multă lume, am căutat alternative locale.

Să vă zic sincer, sunt ca un turist în Moldova: nu am vizitat-o prea mult și nu pentru că nu aș fi avut dorință. De aceea acum o lună, mi-am promis că voi începe să o descopăr și mai mult.

Este mult spus că o voi descoperi ca lumea, pentru că mai mult de o zi/ două, nu planific să stau pe acolo. Așa sunt eu, îmi place “în patul meu și pe muzica mea.”

De aceea nu am fost omul cu cortul dupa mine. Not my style.

Cineva mi-a zis la un moment dat: tu când ajungi într-un loc nou, mai întâi trebuie să îți vezi patul unde vei dormi, implicit și apartamentul unde vei sta. Abia atunci tu poți sta liniștită și poți explora împrejurimile. Mai adevărat de atât, nici că putea să o zică.

ecco-shoes.ro

 

Zis și făcut, la vreo 15 km de Chișinău, se află Zoo Bardar (ce se află în satul cu aceeași denumire și este unul destul cochet aș zice eu). Nu am fost fan al acestor locuri, mai ales cand văd acele animaluțe în cuști, când ar trebui să fie în libertate.

Acest zoo în schimb, este puțin diferit. Locul unde sunt păstrate animalele este măricel. Struții, caii și animalele animalele mai măricele sunt plimbate. Au și mâncare din belșug, erau grăsune toate.

Plus că poți cumpără mâncare și le poți hrăni chiar tu. Este o locație perfectă pentru toate generațiile, nu numai pentru copii. Intrarea 20 de lei de persoană (undeva 5 RON).

După vreo 2 ore de vizitat lebede, păuni, ratoni, struți, pe lista era locația cu nuferi și anume “Lacul cu Nuferi Bardar”, o locație instagramabilă , pentru a face niște poze binențeles. #contentrush

Era în plan această locație de vreo lună, însă nu ne ieșea nicidecum.

Nuferi Bardar, cu intrare de 50 de lei (12 RON) enorm zic eu, pentru o locație care abia dacă e amenajată, este o proprietate privată cu o tanti dubioasă la poartă care îți ia banii de intrare.

Ah, nu mai zic că, pe acea bucățică de pământ cumva se strânge o grămadă de lume și acel loc devine sufocant. 

Tariful intrărilor acestor două locații diferă foarte mult și nu ar trebui să fie așa. Părerea mea umilă: nu e ca și cum nuferi îi îngrijești ca pe animăluțele de la zoo, nu au nevoie de mâncare sau de personal. Un preț nejustificat.

În fine, ne-am conformat, pentru că POZE.

Ce a ieșit, vedeți mai jos.

Ana

Cel mai deștept struț întâlnit 🙂

1 thought on “Turist de Moldova: Bardar, Zoo și Nuferi instagramabili”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.