Liniste. Pace. Ce anume ne ofera acele emotii de seninatate? Un ciripit de pasare, o floare, un zambet de copil. Momente petrecute alaturi de cei dragi.
Am avut o colega in liceu, care traia in lumea ei. Adica ea pe toata perioada liceului, pana pe la 18 ani, credea la modul cel mai serios, ca o sa vina un print calare pe cal alb. O sa zboare si o sa intre pe geamul ei din camera. Ca ea traia o poveste reala. Nu va mai zic ca, absolut tot ce visa ea, se si intampla.
Coincidente, le-ati putea numi, nu-i asa? Insa eu prefer sa cred, ca ea chiar credea cu adevarat ca ceea ce visa- avea sa i se intample. Imi aduc aminte ca toti cei 4 ani de liceu, avea parte de un bullying din acela serios.
Insa stiti ce facea ea? Le zambea tuturor- si mai ales celor care erau cei mai rautaciosi. Fata era de la tara, din Purcari mai exact, acel satuc mic, care face un vin minunat. Insa un lucru e cert: carte nu prea se facea la ea acolo. Iar ea cu siguranta nu se ducea la cursuri sau nu citise carti de Mindfulness& stuff sau sa isi ia un an sabatical pentru a se regasi :))
Ea asa era. Vesela, fericita si senina
Si stiti ce ? Eu am invatat multe de la ea. Cu ea ma intelegeam cel mai bine si am facut multe nebunii, extreeeem de multe, la modul jucaus si putin periculos, daca stau si ma gandesc acum. Bine ca totul s-a terminat cu bine.
Stiti vorba aceea absolut specifica pentru poporul nostru- “Sa moara si capra vecinului”- are un sens mult mai amplu decat il auzim la prima rostire
Si mai stiti ce?! Prefer sa nu am langa mine oameni cu energii negative, ii evit iar in cel mai rau caz ii ignor. Energia negativa (asta ca sa nu ii zicem gelozie/invidie) ii mistuie pe dinauntru si intr-un final doar ei vor avea de suferit. Oamenii fericiti isi contruiesc un fel de zid imaginar in jurul lor, iar rautatile, barfele si invidia cand vine spre ei, se intorc ca un bumerang catre cei care le-au rostit.
Bineinteles, ca nu avem cum sa nu ne uitam in gradina vecinului (de aici vine si energia negativa) e normal, mai ales in lumea in care traim, dar totusi am putea sa o facem cu mai multă ingaduinta, cu mai multa bunatate, sa cunoastem persoana respectiva si dincolo de online- sa interactionam, fix cum se facea inainte sa apara tehnologia. Mai tineti minte sentimentul, nu?!
Sa nu imi ziceti ca nu vi s-a intamplat niciodata sa auziti ceva aiurea despre cineva, de la altcineva. Insa atunci cand ati ajuns sa cunoasteti persoana respectiva, a fost diferita decat ceea ce ati auzit.
ASTA PENTRU CA JUDECAM PRIN PRISMA ALTORA
Recunosc, nici eu nu îs sfântă – si eu judec, la fel ca toata lumea- insa prefer de 1 milion de ori sa judec prin prisma gandurilor si interactiunilor cu persoana respectiva decât ale altora.
Cumva am legat povestea de sus cu aceste poze- care imi inspira seninatate, sau pur si simplu eram eu prea zen atunci cand le-am facut. Linistea pădurii si a levanticai. E plin online-ul cu poze minunate din campurile cu lavanda. Se tot transmit informatii cu km autostrazii, localități unde sunt prezente câmpurile de lavanda, pentru ca SI Romania are câmpurile sale frumoase de lavanda, nu numa` bulgarii.
Go Go Turism prin Romania [apropo Huawei desfășoara o campanie cu cei mai misto 20 fotografi, care descoperă Romania si locurile sale ascunse. Cei 20 vor surprinde fotografii de colectie cu modelele seriei P20 (get it?!- 20/20). Go check them out, o sa va placa: Vlad,Dan,Tiberiu, Dragos Asaftei, Adrian Dan, Andreea Retinschi si Anca Cheregi– sunt printre preferatii mei]
Cat de minunate sunt aceste clipe ale naturii: cand apar ghioceii, dupa aceea, lalelele, liliacul, macii, bujorii, lavanda- toate au in comun ca nu raman înflorite mult timp(duuh de aia avem 4 anotimpuri :P) si ajungem sa le apreciem si mai mult atunci cand SUNT. Chiar si pentru cateva saptamani mirosim, ne minunam si le admiram.
Haideti sa privim in jur, sa observam si sa ne bucurăm pana si de cele mai mici lucruri si cel mai important- cliseicul “sa fim mai buni”
Ana
Port: Palarie Asos
Pantaloni & bluza no name
Sandale H&M
Photo: Alexei Tacu
5 thoughts on “Un minut de seninatate”