Turist de Moldova Butuceni (Orhei)
Travel

Turist de Moldova: toamna la Butuceni (Orhei)- activități și prieteni noi

Concediile mele de 13 ani încoace au fost aici la părinți, la Chișinău. Verile, vacanțele de iarnă din liceu, pe toate le-am petrecut aici, acasă. Sunt turist de Chișinău de ceva timp deja. Venise timpul să îmi iau un concediu de odihnă și aici, acasă. Anticipam o mare durere de cap, parcă nu îmi mai venea și de data aceasta să lenevesc acasă. ?

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Zis și făcut.

Am ales un locșor mai diferit în care să mă relaxez cu adevărat. Fie și acele 2 zile din 7 luate, să le petrec plăcut și să mă întorc cu energie care să mă țină până la următorul concediu. Ce poate fi mai frumos decât la piscină, în natură? Poate părea dubios: nu e că și cum aș fi am mers la mare, dar pentru mine a însemnat enorm.

La mare nu am mai fost de mulți ani, la munte nici atât. Nu pot zice că am ajuns să mă bucur de ceea de oferea România din punct de vedere turistic. Nu am ajuns să îi fiu turist, așa ca lumea. De cele mai multe ori pentru că nu am avut compania potrivită. Iar eu decât să merg în companie proastă, mai bine nu mai merg deloc ?

Anul acesta fiind un an blestemat din multe de vedere pentru omenire, mulți dintre noi am ajuns să ne petrecem concediile pe meleagurile natale. Sfântul Google a fost cel mai de nădejde companion- am găsit un locșor pe câteva zile, care să îmi ofere mâncare bună, liniște.

Așa am dat de Eco Resort Butuceni.

Iar când am auzit că are și piscină, marți dimineață am tulit-o într-acolo. Cazarea a fost 1300 MDL (315 RON) pentru 2 nopți , cu mic dejun inclus. Am făcut în jur de o oră și jumătate și să știți: dacă cumva ajungeți pe acolo și este un semn interzis, puteți trece (am făcut-o eu și toți ceilalți) pentru a ajunge la pensiunile de acolo.

Vreo 800 de metro mai încolo, veți ajunge la recepție unde vă va întâmpina o doamnă care are grijă de acest complex destul de mare, dar care este superb. A fost construit în stilul acela vechi, al străbunilor noștri. Iar salteaua este una bună, vă zice persoana cea mai obsedată dintre toate la acest aspect.

Dacă alegeți camera de lângă piscină, să fiți pregătiți că veți fi treziți de urlete de copii, pentru că acei pereți contruiți nu sunt foarte groși. Practic este ca afară. Așa că nu știu cât de bună este ideea să alegeți o vacanță în acest loc iarna, când este mult mai frig.

Mâncarea restauratului acestei pensiuni (cumva se face că fiecare pensiune își are restaurantul său) este delicioasă și deloc scumpă. Veți avea companie animalicească mai mereu dacă alegeți această locație: la restaurant multe pisici blânde și dornice de o bucățică de orice mâncați voi, deh ca orice pisică pe această lume, iar pe deal dacă veți merge într- o drumeție o veți vedea pe căprița Marta Francesca, care este vedeta satului. Ea stă cocoțată pe aceeași stâncă, zilnic.

Marta Francesca

Herself

Nu ratează niciun apus. Care este nu că superb, dar este superbisim.

Știți obsesia mea de a vedea panoramic locurile unde merg nu? Ei, uitați că și aici am găsit un locșor de unde s-a putut vedea tot satul. De astfel, asemenea priveliști pe dealuri înalte, sunt caracteristice Orheiului Vechi. Which is so cool. ?

De vizitat aveți câteva chestii:

  1. Centrul Expozițional, care este la intrarea în sat. Veți găsi diverse obiecte descoperite din acele zone în timpul săpăturilor arheologice, iar în perioada în care am fost eu, era și un proiect despre Mărturiile din Gulag (în memoria victimelor a regimului totalitar- comunist). Intrarea este 10 lei. Am stat acolo vreo oră și ceva și le-am citit pe toate.
  2. Muzeul din sat care este de fapt o gospodărie țărănească recontruită (biletul pentru acestă îl veți lua de la Centrul Expozițional sau chiar acolo de pe loc) la fel 10 lei intrarea.
  3. Concerte care se desfășoară de regulă în weekend, cu o scenă grandioasă unde se adună oamenii. Sau cel puțin se adunau, înainte de COVID.
  4. Să faceți drumeții pe acel deal de unde se vede tot satul (acolo veți putea vedea o biserică și o mănăstire: pentru mine deloc interesant așa că am mers mai departe).
  5. Dacă alegeți să rămâneți pe câteva zile acolo cu mașina (eu nu am avut-o) puteți alege să vizitați locuri din jurul satului cu o însemnătate istorică. Mai jos aveți o hartă
Rezervația Culturală- Naturală Orheiul Vechi
https://www.facebook.com/RCNOrheiulVechi/photos/a.554312207996398/951865328241082/?type=3&theater
Muzeul din sat
Vă las aici cu primul vlog din seria Turist de Moldova.

Este un proiect care a început din dorința mea de a vizită Moldova iar mai apoi m-am gândit că și altor oameni le-ar fi interesant să o vadă prin intermediul meu.

Am experimentat cu câteva efecte pe care le-am învățat în Premiere Pro, ia să văd: le veți observa? ?

https://youtu.be/GlE4ICWfmq8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.